Kindercoachpraktijk op Facebook

 

                                                                                                                                               

                             

 

Wie ben ik


Mijn naam is Anita Hulsen, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik werk als kindercoach binnen mijn eigen praktijk in Engelen/Den Bosch.

Mijn interesse en enthousiasme om met kinderen te werken had ik als puber al. De keuze om de opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk te doen was dan ook een bewuste keuze.
Als pedagogisch medewerkster binnen een kinderdagverblijf, peuterleidster, groepsleidster bij auditief-visueel gehandicapte kinderen en als moeder heb ik altijd genoten van de nieuwsgierigheid, de verwondering, de spontaniteit en de eerlijkheid bij (jonge) kinderen. 

Mijn passie om kinderen individueel te begeleiden heb ik kunnen verwezenlijken door de opleiding tot kindercoach te volgen bij BGL en mijn eigen praktijk te starten in 2013.
Het geeft me enorm veel voldoening, energie en inspiratie als ik bij een kind, dat ik mag begeleiden, het zelfvertrouwen zie groeien en ze weer in balans komen. 

Naast mijn studies  heb ik een aantal cursussen gevolgd zoals Gordon training, Kinderen die opvallen, Tripple P, Pedagogisch coach en Intern begeleidster ​kinderdagverblijf/peuterspeelzaal, HBO Medische Basiskennis, Coachee! spel, Hoofd opruimen volgens de Matrix methode, Masterclass omgaan met pesten, Talenten ontdekken van kinderen, Omgaan met kinderen in rouw, POP talk, Coaching bij Hoogsensitiviteit, Coaching bij ADD en ADHD, Shantala babymassage, Sabaadi kindermassage en Reiki.

  


 Aanbevelingen:

"Door jou is mijn zonnetje weer gaan schijnen in mijn buik." (kind van 6 jaar)

"Onze dochter heeft na het volgen van de 'ik leer anders' training bij Anita het plezier in lezen en leren teruggekregen. De erkenning van de manier van leren en denken bij onze dochter was een verademing voor ons, Anita heeft de training met veel enthousiasme en bevlogenheid gegeven aan onze dochter. De tips en voorbeelden die we kregen waren voor ons toe te passen." (ouders van kind van 8 jaar)

"Meteen bij het kennismakingsgesprek voelden wij ons welkom bij Anita. Onze zoon voelde zich op zijn gemak en ging graag naar Anita. Door oa. playmobil poppetjes in te zetten werden situaties inzichtelijk en duidelijk voor onze zoon. Al na de eerste sessie zagen wij verschil. Met meer zelfvertrouwen en vooral ook met meer plezier gaat onze zoon nu naar school en hij kan makkelijker omgaan met nieuwe, spannende situaties." (ouders van kind van 7 jaar) 

"Jouw kwaliteit is dit, kinderen coachen." (kind van 9 jaar)

"Onze zoon had last van spanningsbuikpijn. Anita heeft hem geleerd om hier op een goede manier mee om te gaan en de spanning om te buigen zodat zijn buikpijn verdween. Hij heeft geleerd wat zijn kwaliteiten zijn en is nu weerbaarder in probleemsituaties. Ook heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen, doorat Anita met hem hieraan gewerkt heeft. Het is fijn hem weer vrolijk en gelukkig te zien! " (ouders van kind van 6 jaar)